Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bopartiet kritiskt mot alkoholpolitik

Annons

Bopartiet i Ludvika är kritisk till det reviderade kommunala programmet om alkohol- och droger.

- Vi vill ha en omarbetning så att kommunen blir modern. Nu handlar det om strutspolitik, att inte vilja se vad som änder i dagens samhälle. Det dokument som nu läggs fram är ett dokument för redan troende, inte ett program för att anpassa kommunen till den verklighet som finns i dag. Det känns nästan som om vi närmar oss motbokens tid i Ludvika, dundrar Kurt Josefsson.

- Den här dokumentet är skrivet för en förgången tid och inte till 2004 och framåt, anser bopartisten som tycker att det vore dags att ta av vård- och omsorgsnämnden tillsynen och tillståndsgivningen för utskänkningstillstånden.

- Det är kommunstyrelsen som ska bära detta ansvar, det handlar inte bara om att begränsa tillgången på alkohol utan också om näringslivspolitik

- När vi inte blir moderna så är det faktiskt så att kommunens fortsatta policy är att serveringstid efter 01.00 inte ska beviljas annat än vissa helgdagar och helgdagsaftnar om inte polisen och hälsoskyddet tycker annorlunda.

- Andan i dokumentet är att ju tidigare vi stänger krogarna desto mindre alkohol dricker folk. Det är dags att inse verkligheten att det är bättre att folk dricker på krogen än att de sitter hemma och super okontrollerat.

- På krogen finns personal som är utbildad och som har ålagts att ta ansvar för serveringen.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons