Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bomber i Irak dödade 58

Annons

Minst 58 personer dödades på söndagen, när en serie bombdåd och attentat skakade Irak. Attackerna följer dagen efter den stora arabisk-västliga konferensen om läget i Irak, där parterna enades om vikten av att få stopp på det sekteristiska våldet i landet.

Det blodigaste bombdådet skedde i Bagdad, där 31 shiamuslimska pilgrimer sprängdes till döds av en bilbomb när de var på väg hem från en religiös festival i Karbala. Ytterligare minst 25 personer lemlästades.

Några kvarter bort dödades två personer när en bilbomb exploderade vid en vägspärr. Sex personer skadades.

Tio personer dödades och åtta skadades, när en självmordsbombare sprängde sig själv inuti en minibuss full med pendlare. Explosionen inträffade när bussen passerade det shiadominerade Mustansariyyah-universitetet i Bagdad; ett återkommande mål för väpnade sunnimuslimska grupper.

Sex mil nordost om huvudstaden var åter en buss målet för ett bombattentat. Fem personer dödades i explosionen.

I Mosul i norra Irak dödades fyra i en misstänkt självmordsattack mot det lokala högkvarteret för de största sunnimuslimska partiet i landet.

Strax söder om Bagdad miste två kvinnor livet, när deras bil sprängdes av en vägbomb. I samma område sköts ytterligare två civilpersoner ihjäl av okända gärningsmän.

Vid vägen mellan Bagdad och staden Hilla omkom två poliser och sju skadades när de försökte desarmera en bomb som apterats vid vägbanken.

TT

Mer läsning

Annons