Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bomb utanför Beirut

Annons

En explosion skakade på onsdagskvällen den drusiska staden Aley i bergen öster om Beirut.

Minst fem personer skadades i explosionen, som inträffade på den viktigaste affärsgatan i den drusiska staden. Sommartid är Aley ett omtyckt utflyktsmål nära vägen mellan Beirut och Damaskus i Syrien.

Från flyktinglägret Nahr al-Barid nära Tripoli i norra Libanon, där omkring 80 liv har krävts i strider den senaste veckan, rapporterades inga nya våldshandlingar mellan Libanons regeringsarmé och islamistgruppen Fatah al-Islam. Däremot hade enligt rödakorsberäkningar uppemot 15|000 civila _ en tredjedel av invånarna _ gett sig i väg från lägret under det dygn som gått utan våldshandlingar.

In i lägret släpps ingen, vilket lett till spekulationer om en kommande arméräd.

Libanons regering har föresatt sig att få kontroll över situationen. Försvarsminister Elias Murr uppmanade på onsdagskvällen de militanta islamisterna att sträcka vapen.

Under dagen hittades också liket av en man som beskrivs som islamistfraktionens näst högste ledare. Han identifierades som Abu Madyan, men det sades ingenting om hans nationalitet.

Sedan striderna bröt ut i flyktinglägret i söndags har också Beiruttrakten nåtts av svallvågor. Minst en person har dödats i sprängdåd och flera har skadats.

Även i Aley var det en bomb som exploderat, uppgav säkerhetskällor. Företrädare för drusledaren Walid Jumblatt _ som står bakom Libanons väststödda regering _ fanns på plats för att undersöka följderna.

Frankrikes nye utrikesminister Bernard Kouchner, som har bakgrund som biståndsarbetare, kommer att besöka Libanon i veckan. Resan är den första Kouchner gör på sin nya post och företas som en stödaktion för den libanesiska regeringen.

TT

Mer läsning

Annons