Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Boliden tar över Stollberg

Annons

I Stollbergsgruvan mellan Ludvika och Gubbo i Smedjebackens kommun har det brutits både sulfid- och järnmalm i nästan ett årtusende. Stollberg lades ned 1982.

I gränstrakterna mellan Ludvika och Smedjebacken bedriver Boliden sedan tio år intensiv prospektering med ett omfattande borrprogram på djupet runt Gränsgruvan.

Undersökningstillståndet Stollbergsgruvan där Tumi med en helikopterundersökning hittat en 4 kilometer lång magnetisk zon gränsar till Bolidens undersökningstillstånd i Gräsberg/Persbo.

- Att vi överlåter undersökningstillståndet i Stollberg till Boliden beror på att vi koncentrerar våra undersökningar till Sala silvergruva. Prisutvecklingen på basmetaller har inte varit sådana att vi går vidare i Stollberg. Vi hoppas på framgång för Boliden, säger Tumi Resources Folke Söderström.

Några större summor handlar det inte om utan Söderström hoppas på en gentjänst av Boliden som betalning framöver.

Norr om Bolidens omfattande undersökning i Persbo har Tumi kvar undersökningstillståndet Vitturn där en 400 meter lång mineralisering lokaliserats med helikoptern. Intill Vitturninmutningen har Kopparberg Mineral sin inmutning kallad Tvistbo. Den har undersökts med 38 diamantborrhål ned till 230 meters djup och man har beräknat att det finns en malmkropp på 470 000 ton med zink, bly och silver.

Mer läsning

Annons