Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bokservicen har räddats

Annons

I tio år har Boken kommer funnits i Leksand. En service till alla dem som inte själva kan ta sig till biblioteket, men som ändå vill njuta en god bok.

Biblioteksassistent Kerstin Pellas är den som håller i trådarna och ser till att bokkassarna fylls för leverans en gång i månaden.

- Jag ringer ena dagen och hör vad de har för önskemål, sedan packar jag kassarna och så körs de ut nästa dag.

- Tidigare var det vår vaktmästare Olle Hed som var bokutkörare, men han har inte längre tid med det, fortsätter Kerstin Pellas.

Länge såg det dystert ut för en fortsättning för Boken kommer, men så fick man kontakt med Röda Korset i Leksand som nu tar över bokleveranserna.

- En bra sysselsättning för oss som inte är så bra på att sticka och sy, säger ordföranden Karin Sundh som är en av premiärut-körarna.

Kulturchef Anna Svensson är också mycket nöjd med arrangemanget.

- Det känns jättebra! Röda Korset har också ett helt annat nätverk som kan göra att fler får upp ögonen för Boken kommer.

- Kanske kan vi till och med öka antalet hemboklånare, fyller Kerstin Pellas i.

I dag finns det 25 personer som nyttjar servicen och en av dem är Anita Rehn i Noret. När Karin Sundh och Karin Hedlund ringer på för att lämna bokkassen och hämta de lästa, blir det lilla jul- afton i hallen.

- Oh, vad spännande! Jag undrar vad Kerstin har hittat på åt mig den här gången? Jag älskar engelska deckare och Selma Lagerlöf! berättar Anita som strålar som en sol när Boken kommer förs på tal.

- Jag trodde inte det var sant när jag fick reda på den här servicen - helt perfekt!

ANNKI HÄLLBERG

Mer läsning

Annons