Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bojsenbadet trotsar buset

Annons

De boende i Bojsenburg har vårdat badplatsen vid Varpan i sju år. Genom ideellt arbete har det ordnats bland annat sandstrand, bryggor, grillplats och bouleplan.

Men badet har haft stora problem med vandalism. Under flera somrar har soptunnor eldats upp, möbler stulits och platsen skräpats ned. Vid ett tillfälle rev några personer en hel veranda och brände den.

I fjol träffades de boende för att diskutera Bojsenbadets framtid. Då beslöt man att trotsa buset och fortsätta med verksamheten.

I år har det varit lugnt på badet. Lite graffitimålning och en bränd papperskorg är det enda, enligt Charlie Dersten som drog i gång verksamheten.

- Jag tror att folk blivit medvetna om att vi jobbar ideellt. Många har kanske trott att kommunen ska komma och städa efter dem, säger han.

Charlie Dersten och de andra som driver Bojsenbadet brukar gå på badplatsen och be besökarna att vara rädda om sakerna och städa efter sig. Det har gett resultat.

I år har också fler människor besökt badet. De bor inte bara i Bojsenburg, utan kommer från hela Falun.

- Härom kvällen var det hur mycket ungar som helst här. De flesta är från Bojsen och det är så bra att de kan komma hit och ha kul. Jag är övertygad om att skadegörelsen och buslivet i bostadsområdet minskar, säger Inga-Britt Lindström.

MARIA BIAMONT

Mer läsning

Annons