Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bojkotta landstinget

Annons

Hittills har det skrivits spaltmeter i pressen om valcirkusen i landstinget. Men har vi här i Dalarna hört så mycket från alliansens ledamöter? Det verkar som om Alf Johansson (s) skrämt er! Det är mycket tyst från alliansen!

Två undantag finns dock! Det är Lars Wennås (fp) och Birgitta Sacrédeus (kd), som kraftfullt protesterat mot de diktatursfasoner, som Alf Johansson (s) med villiga medlöpare visade upp inför häpna medborgare i Dalarna.

All heder åt dessa två kämpar! Lars Wennås har dessutom tagit konsekvenserna genom att avsäga sig alla sina politiska uppdrag! Det visar ett moraliskt mod och en rakryggad inställning.

Alf Johansson (s) och hans hejdukar har genom sitt agerande ytterligare spätt på politikerföraktet och jag skulle tro att många gamla socialdemokrater innerst inne känner skammens rodnad!

Tyvärr går det inte att få bort vederbörande. Vårt demokratiska regelverk är sådant. Men hur vore det om samtliga ledamöter i alliansen frös ut "socialdemokrater, vänsterpartiet och miljöparti-gänget" genom att helt enkelt bojkotta alla sammanträden inom landstingsfullmäktige, inom all utskott och nämnder!

Men så kan man väl inte göra säger säkert "vän av ordning"! Varför inte? Det finns mycket goda skäl att någon börjar! För övrigt bör landstingen försvinna. De har överlevt sig själva och de kostar för mycket för skattebetalarna.

CHRISTIAN VON SYDOW

Mer läsning

Annons