Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bogghed kritiserar Fjätvall

Annons

Det var i en artikel i fredagstidningen som Nina Fjätvall risade kommunen för bland annat upphandlingen av turistbyråverksamheten. Hon menade bland annat att kommunen inte antog den entreprenör som bäst uppfyllde de uppställda kraven i anbudet. Hon menade också att kommunen gjorde fel som inte lyssnade på näringen då den inte ville förlänga avtalet med den nuvarande entreprenören för turistbyråerna.

När det gäller upphandlingen av entreprenör för turistbyråerna, menar Arne Bogghed att Nina Fjätvall har helt fel då hon säger att kommunen inte tog den entreprenör som bäst uppfyllde kriterierna.

- Fliesbergs avtal var ju 600 000 kronor billigare än Idre Turisms och beslutet i kommunstyrelsen blev inte överklagat. Hade vi tagit Idre Turism, så hade kommunen med säkerhet förlorat ett överklagande.

- Det var alltså inget fel i det eniga ks-beslutet.

När det gäller förlängningen av avtalet med Fliesbergs Outdoor, säger Arne Bogghed att Nina Fjätvall "kackar i eget bo".

- Hon har varit ute efter att få ta hand om turistbyråverksamheten själv, och när avtalet skulle förlängas, ville hon att det i stället skulle gå till den organisation där hon själv är med, säger Arne Bogghed.

Bogghed kritiserar också Företagarnas vilja till samarbete med kommunen.

- Det var bra att samarbetsgruppen bildades efter Sunnekonferensen, men att vi ligger nästan lägst i Sverige när det gäller näringslivsklimat är inte så underligt.

- Företagarna skulle ju se till att det blev sammanträden med Sunnegruppen, men det har inte varit mer än ett eller två sammanträden.

Att det är viktigt med samarbete skriver Arne Bogghed gärna under på.

- Vi har inte råd att bråka. Vi måste samarbeta, även näringsidkare emellan, för att skapa fler jobb i kommunen och få invånarantalet att växa.

BJÖRN REHNSTRÖM

Mer läsning

Annons