Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bögar och Pavlovs hund

Annons

Birgitta Rydberg (fp) kan inte ha läst sin bibel särskilt väl eller fått någon bra bibelundervisning, då hon så uppenbart feltolkar kärleksbudskapet.

Jesus säger att vi ska älska människan.

Rydberg har vidgat detta till att även omfatta människans självvalda handlingar.

Jesus är mycket klar på denna punkt, vilket vi bland annat ser i Jesu möte med den otrogna kvinnan vid brunnen, till vilken Jesus säger att hon är förlåten, men att hon inte ska synda mer. Här säger Jesus att kvinnan som människa får förlåtelse, men hon ska inte fortsätta med de handlingar som gör Gud ledsen.

Bibeln nämner flera sådana handlingar som människan kan välja att göra men som är misshagliga i Guds ögon. Utlevd homosexualitet är en sådan handling, och dessutom nämns även högmod, frosseri med mera.

Det finns i dag inga ovedersägliga vetenskapliga bevis för att homosexualitet är medfödd.

Dock finns det vetenskapligt klarlagda fakta, från bland annat en stor tvillingstudie i USA, som visar att det inte finns några genetiska orsaker till homosexualitet. Man har hittat två belagda orsaker och de två är att personen väljer att vara homosexuell av sociala skäl eller politiska skäl.

Det finns en studie som visar att homosexuella män som lever i en homosexuell relation, reagerar på doften från män. Här drar jag en direkt koppling till Pavlovs hundar och betingad reflex. Man har inte visat att reaktionen är medfödd, då den mycket väl kan vara betingad utifrån det val männen gjort och lärt sig att reagera på.

JOHANNES

Mer läsning

Annons