Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Boende efter Tunavägen vill ha nedsatt hastighet

Annons

Det är sex fastighetsägare i området som i en skrivelse till gatukontoret begär dessa åtgärder. De boende befarar att det finns en risk för att trafik till och från Samuelsdal, samt även från Pilbo, kommer att passera förbi på lokalgatan, i stället för att välja att köra ned mot Pilborondellen när de ska in på, eller lämna, nya riksväg 50.

Esbjörn Johansson med frun Aideé och dottern Elin bor intill Tunavägen:

- När nya riksvägen blir klar, blir det här som vilket villaområde som helst, säger Esbjörn

- Tittar man på ritningarna så är det en del boende i Samuelsdal som kommer att använda vägen, det blir eventuellt en av- och påfartsled för boende i Samuelsdal och Pilbo.

De boende framhåller att fastigheterna köpts och rustats med utgångspunkt från att den nya riksvägen kraftigt minskar trafiken utanför husen.

Området kommer också att ha många barn:

- Nu är det tre barn, med de som flyttar hit i december så blir det totalt åtta barn, varav fyra stycken är under tre år, säger han och förklarar hur man vill minska olycksrisken efter vägen:

- Det är en rak väg och det blir frestande att hålla en hög fart, vi vill ha väghinder och en hastighetsbegränsning till 30 kilometer i timmen.

Åtgärderna skulle också kunna få bilister att välja andra vägar genom tidsvinsten som då uppstår.

Fastighetsägarna har ännu inte hunnit få något svar på sin skrivelse. Men enligt uppgifter de fått från Vägverket är det sannolikt att hastigheten på sträckan blir 50 kilometer i timmen.

GÖRAN PERSSON

Mer läsning

Annons