Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bodström ger svar

Annons

Nu har justitieministern svarat på kommunledningens oro, över den minskade polisverksamheten i Hedemora.

- Det gick snabbt, tycker oppositionsrådet Jan Stagenmark (s).

I mars skickades ett brev till Justitiedepartementet och polisstyrelsen i Dalarna, med anledning av den minskade polisverksamheten i Hedemora. Skrivelsen var undertecknad av Gun Drugge (c) och Jan Stagenmark (s).

De påpekade bland annat att frågan om inställelsetid, måste vara lika aktuell inom polisen som för räddningstjänst och ambulans.

Justitieminister Thomas Bodström svarar att närpolisen i huvudsak ägnar sig åt utredningar. De akuta ärendena tas om hand av ingripandepatruller. Därför har inte bemanningen vid närpolisstationen, någon större betydelse i sådana fall.

Det håller Jan Stagenmark med om.

- Men det är allvarligare att servicen till Hedemoraborna inte fungerar, säger han.

Visserligen finns en ringklocka på polisstationen, men inga mottagningstider.

- Även om Hedemora egentligen är en trygg kommun, kan den upplevas som otrygg, när polisen inte syns till.

Bodström lovar i sitt svar att satsningen på polisen ska fortsätta. Men han skriver också att det är Rikspolisstyrelsen och den lokala polismyndigheten, som beslutar om polisens organisation.

Rasjön först som vanligt

Övre Klingen sköljde mycket snabbt den 18 april berättar Lars Simes, också det två dagar tidigare än förra året. Nedre Klingen och Dammsjön i Nyberget kämpade med isen hela söndagen 18 april för att skölja. Skogssjöarna kommer några dagar efter. Solvärme och blåst har skyndat på vårens islossning.

JOHAN KÄLLS

Mer läsning

Annons