Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bodil frälste församling

Annons

Det blev en mycket välbesökt tillställning med de sedvanliga gudtjänstinslagen och den efterföljande festligheten med korvgrillning, glass och fika.

Plus Bodil Granberg förstås.

Under de tre decennier som Bodils Minicirkus kuskat runt med ankor, höns, katter, hundar och papegojor, har många parkidoler passerat revy genom svensk nöjeshistoria, men Bodil och hennes fyrbenta och bevingade stjärnor har överlevt dem alla.

Barn i alla åldrar älskar djur och att de sen har så mänskliga drag som de i Bodils stall gör inte succén mindre.

Grisar som spelar boll, gäss som kan räkna, katter som flirtar med publiken och papegojor som agerar stridsflygare tar alla folksamlingar rakt ner.

Publiken på Hagudden i Söderbärke var inget undantag.

Det är ingenting man förvånas över när man blir klar över att Bodils Minicirkus under det senaste halvdussinet år setts och bejublats av, i runda slängar, 120 000 små och stora djurälskare.

-Jag törs inte tänka på hur många mil jag kör varje sommar, säger Bodil Granberg.

Semester har hon inte haft på 30 år. Så blir det lätt när arrangörerna står i kö för att boka en av landets mest pålitliga roare.

Hon behöver inga melodifestivaler och myssoffor i teve för att hänga med.

Bodil finns alltid till hands för arrangörer på jakt efter succé.

-Vi valde att vara en smula hemliga när det gällde Bodils framträdande. Hon drar alltid folk och vi ville naturligtvis också att dessa skulle vara med oss i kyrkan också, inte bara komma för den här attraktionen, säger Lena Leweau-Payton i Söderbärke församling.

BERTIL DANIELSSON

Mer läsning

Annons