Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bo Tysk till minne

Annons

Med Bo Tysks bortgång har vi förlorat en Faluprofil och en i vänkretsen uppskattad person.

Bosse och jag har känt varandra under många år och vänskapen förstärktes när vi båda anslöt oss till morgonbadarklubben Bad Boys när den startade 1973. Vi kom också att tillhöra samma lag i klubben.

Det var inte att ta miste på att Bosse trivdes med kamratskapet i klubben och de lekfyllda tävlingarna. Och dessutom förhöjde Bosse många gånger stämningen vid lördagsträffarna med roliga historier, som han berättade på sitt speciella sätt.

I januari 1994 föreslog en Falubo att jag skulle ställa mig i spetsen för att bilda ett lokalt politiskt parti. Jag var tveksam, men bestämde mig för att göra det om Bosse ville engagera sig i det nya partiet. Bosse svarade ja på min fråga.

Falupartiet bildades och vi fick stor framgång redan i valet 1994. Till stor del var det Bosses förtjänst då han alltid på olika sätt gav partiet sitt stöd.

Till vår glädje i Falupartiet tillhörde Bosse, förutom Falupartiets styrelse, kommunfullmäktige och styrelsen för Kopparstaden AB.

Bosse var en värdefull samtalspartner och rådgivare samt dessutom en god vän. Det är med stor sorg jag måste konstatera att Bosse har lämnat oss.

Ulf Elgemyr

Före detta kommunalråd

Mer läsning

Annons