Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bluesprogrammet spikat

Annons

Årets meny innehåller såväl önskerepriser som spännande nyheter. Lokala band har också beretts tillfälle att föra ut sina musik på hemmaplan.

En viss internationell prägel blir det på utbudet även den här gången. Således återkommer finska Wentus Bluesband, en finsk motsvarighet till vårt eget Refreshments och åker alltså ofta med gästsolister.

Nu kommer man med veteranen Louisiana Red och delar utrymmet på scenen med välkända Knock Out Greg & Blue Weather - ett av landets mera etablerade band i genren - under öppningskvällen.

Big Easy är också ett band som varit med här förr. För ett par år sedan och som den gången skulle ha haft saxofonisten Lennart "Jonken" Jonsson som solist, planer som gick i stöpet på grund av sjukdom. Diz Watson från England är solist den här gången, även han en veteran med den äkta blueskänslan i pianot.

En ny bekantskap för Ludvikapubliken är norrländska Steaming Jesaja som också framträder på fredagskvällen och det gör också unga hemmafavoriterna Jimmy Lingon and his Blueberries (!) med Jimmy Reimers som motor.

Finalkvällen - lördag - bjuds det dalablues över hela linjen.

Först ut är Bacon Brothers, bandet som kan betrakta Ludvika som något av hemmaplan sen många år tillbaka.

Detsamma gäller också för Roger Porshage och hans kompisar i Glöd Bluesband.

Zapata Oil Band är en grupp av något udda sort i det här sammanhanget. Här är det vildsint svängande Cajun i Queen Idas stil med hottande handklaver långt bortom Roland Cedermarks musikaliska tassemarker.

Allt är alltså bäddat för den årliga festen för Ludvikas bluespublik. Den provisoriska spelplatsen på Folkets hus parkering kan numera betraktas som permanent.

BERTIL DANIELSSON

Mer läsning

Annons