Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blueslegend spelar i Hedemora

Annons

Pelle Lindström har länge varit en av Sveriges mest aktade bluesmusiker. Nästa lördag finns möjlighet att uppleva hans munspelkonster på Vasateatern i Hedemora.

Han kommer tillsammans med the Haydukes och ska lotsa publiken genom bluesens alla hörn.

Han gör nästan aldrig några skivor och spelar sällan i storstan, men namnet Pelle Lindström klingar välbekant även hos andra än bluesentusiaster.

Visserligen är han son till Rune Lindström, författaren och skådespelaren som gjorde Himlaspelet, Skinnarspelet och läste Nyårsklockan på Skansen.

Men Pelle Lindström har blivit en kultfigur på egen hand. Han har turnerat i USA, gjort elektrisk folkmusik med Kebnekaise och spelar numera Gammel Jerk, i faderns himlaspel.

Bandet the Haydukes går inte heller av för hackor. Putte Snitt, kallas Orsas första pop-idol efter sin tid som långhårig gitarrist i bandet Saints.

I dag är han musiklärare i Orsa som utbildat sig på Musicians Institute i Hollywood, där han utstågs till Outstanding student of the year.

Haydukes basist, Anders Forsström är också musiklärare, fast han jobbar i Leksand. Även han har dock ett förflutet som gammal gitarrhjälte.

Den tredje musikläraren i bandet, Mats Jonsson, spelar hammondorgel och bastuba som han kallar den gylldene toaletten.

Bakom trummorna sitter faktiskt en pianotekniker. Men det sägs att han behärskar rytmen i alla musikstilar från storbandsjazz till rock ÕnÕ roll.

Konserten med Pelle Lindström & the Haydukes äger rum i Vasateatern lördag den elfte mars, klockan sju på kvällen.

JOHAN KÄLLS

Mer läsning

Annons