Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blött under yran

Annons

Det regn som delvis dränkte Idre under lördagen upphörde och yrans höjdpunkt, cruisingen på lördagskvällen genomfördes med massor av fordon och publik.

Idre yrans syfte att skapa en riktig festhelg i Idre har lyckats. Kombinationen av öppna krogar med artister, motorinslag och aktiviteter på, runt och i vatten har varit lyckosam.

Det som var helt nytt i år var familjedagen på Sporthotellet. Trots att regnet då fortfarande öste ner samlades massor av

familjer för att framförallt invänta höjdpunkten, den prestigefyllda dragkampen där segraren blev den som normalt hörs bäst i idre.

- En taktisk seger, konstaterade Roger Hedlund sedan hans ljudgubbar och gummor dragit hem segern och i finalen besegrat räddningstjänsten.

Nere på Kvalp Tjöna bjöds det på en blöt hoppuppvisning genom Trond Lia och hans medhoppare i den kalla blöta tjärnen. En hoppuppvisning som lockade massor av publik och som avlutades med att Markus Palm från Idre hopp-ade med en kajak från det uppbyggda hopptornet. På vatten tävlades det också med snöskotrar, gamla hederliga racerbåtar, freestylekajaker. Likaså spelades det golf över vatten, men framförallt var det full fart på krogarna längs Bygatan i Idre.

Den femte Idre yran är slut, det är också både den publik som slagit klackarna i taket och de närboende som fått sin nattsömn störd.

NISSE SCHMIDT

Mer läsning

Annons