Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blötan stoppade skrinnarfesten

Annons

Under hela vintern har det varit perfekta isförhållanden på Orsasjön. Men natten till söndag kom vårvindar. På 90 procent av banan låg decimetertjockt isvatten. Även den borne optimisten, banchefen Alf Björkman, fick ställa sin istraktormaskin åt sidan.

- Vi var tidigt under söndagsmorgonen inne på att flytta loppet till Saxviken i en förkortad upplaga. Men även där var banan vattenfylld, sa Erlandsson.

Banchefen Alf Björkman och Eric Erlandsson uppger att besked om det kommande veckoprogrammets tävlingar tas dag för dag beroende vädrets utveckling. Besked om Orsaskajten kommer på måndag förmiddag.

Ungefär 270 deltagare hade anmält sig Siljansskrinnet i förväg. Av dessa syntes ett fåtal vid startplatsen på söndagsmorgonen.

En tävling genomfördes trots på söndagen. Det var fyra finländare som tävlade i sparkåkning. Planen var tio mil, fyra varv runt Orsa sjön.

- Men det blev bara ett varv. 90 procent av banan låg under isvatten mellan en till två decimeter. Det var kallt om fötterna. Hade vi inte brutit hade fötterna tagit skada, säger en av deltagarna Hannu Vierkko.

Det var inga vanliga Orsasparkar de fyra hanterade utan specialvarianter i metall.

Hannu och alla övriga anmälda skridskodeltagare fick sina startavgifter tillbaka.

Resultat: Siljanssparken 25 kilometer. 1) Ville Vickholm 1,16,15, 2) Alpo Kuusisto 1,16,47, 3) Jan Elmgren 1,19,11 och 4) Hannu Vierikko 1,25,06.

HANS OLANDER

Mer läsning

Annons