Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blöt start på sommarens fiskeliga

Annons

Den riktiga sommaren har inte kommit i gång ännu och det gör att fisket inte heller kommit i gång, det är bara de allra mest inbitna som trotsat vädrets makter och gett sig ut på fiske.

En lite annorlunda fiskeupplevelse rapporteras från Magnus Parling i Saxdalen. Han var ute och metade en kväll vid sjön Saxen intill Saxdalen.

Plötsligt fick han ett hugg och därefter började ett märkligt beteende att gestalta sig i sjön. Efter mycket om och men kunde han landa en märklig fisk som visade sig vara en sutare.

En mycket ovanlig fisk i våra vatten, även om det kommer rapporter emellanåt om fångster. Det som är anmärkningsvärt är att den var så stor, den vägde 2 550 gram och var 54 centimeter lång.

Den är betydligt vanligare söderut i landet och det svenska sportfiskerekordet är på 4 640 gram och den fisken är fångad i Ljunbyån.

När det handlar om fiskeligan är det några gamla bekanta fiskare som redan i inledningen vill vara med och slåss om de fina priserna. Jukka Mustonen har inledningvis rapporterat in två fiskar som ligger fint till, en gädda och en gös. En anna gammal bekant är Margareta J Lindberg som trollingfiskar på Väsman. Hon har rapporterat in en öring tagen i Väsman.

En annan som trollingfiskat på Väsman är Andreas Kylander och fångat en fin öring. En fisk som ger ett mycket glatt fiskeminne. Den räcker dessutom till för att ta den totala ledningen i Fiskeligan, där en guldrulle för 6 000 kronor står på spel.

Allan Nakkala från Smedjebacken blev rejält överraskad när han var till Bångtjärn för att flugfiska regnbåge. Plötsligt fick han på en fisk och det kändes mycket märkligt i förhållande till hur regnbågen brukar göra. Det visade sig snart att i stället för blålila var fisken grön. Han hade helt enkelt fått en fin abborre på kroken.

- Jag har hört att det skulle finnas grov abborre i sjön men aldrig upplevt det själv, berättar Allan.

Varje månad kommer priser att lottas ut bland dem som rapporterat in fångster. Juni månads priser går till Jukka Mustonen, Smedjebacken, en sjömanssäck, Otto Stelly, Ludvika, en t-shirt, och Margareta J Lindberg vinner ett CD-fodral. Priserna finns att hämta på redaktionen i Ludvika.


Resultat/Fiskeligan
Abborre:

Herrseniorer: 1) Allan Nakkala, Smedjebacken, Bångtjärn.
Juniorer: 1) Linus Eriksson, Smedjebacken, Kolbäcksån.

Gädda:
Herrseniorer: 1) Roger Johansson, Nyhammar, Björken i Grangärde, 2) Jukka Mustonen, Smedjebacken, Barken, 3) Torgny Wiklund, Ludvika, Haggen.
Damer: Lilian Ågren, Ludvika, Gårlången.

Gös:
Herrsenior: 1) Jukka Mustonen, Smedjebacken, Barken, 2) Göran Israelsson, Ludvika, Nedre Hillen.
Juniorer: 1) Per-Jacob Andersson, Smedjebacken, Leran.

Öring:
Herrseniorer: 1) Andreas Kylander, Ludvika, Väsman, 2) Otto Stelly, Ludvika, Hagge-Snöån, 3) Eero Korhonen, Ludvika, Väsman.
Damer: 1) Margareta J Lindberg, Ludvika, Väsman.


SVEN THOMSEN

Mer läsning

Annons