Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blöt inledning med Sommarorkestern...

Annons

Sommarorkestern, som består av ungdomar från musikskolorna i Ludvika och Smedjebacken, var första musikaliska akt på årets Ludvikafest. Som vanligt leddes de av musikkårens dirigent Karl-Erik Anestedt.

- Ungdomarna tycker att det är speciellt kul att spela här, det är första gången de spelar på en plats med ett kravallstaket, sade Anestedt som lovade att ungdomarna skulle skriva autografer efter konserten.

Orkesterns repertoar bestod mest av populärmusik, som inledande "Dancing Queen" med ABBA och efterföljande "Give me your love" med Fame - vinnarna i årets melodifestival.

Ketty Engström och Britta Heijke från Grängesberg var två i publiken som tyckte om vad de hörde.

- Musiken är jättebra. Jag har sett Sommarorkestern spela flera gånger, berättade Ketty.

Damerna, som tog skydd från regnet under sina paraplyn, hade inga problem med att följa med i låtarna som orkestern spelade.

- Vi känner igen dom, vi sjöng med alldeles nyss, sade Britta Heijke.

Det var dock osäkert om de skulle åka in till Ludvika några fler gånger under festen.

- Det är så svårt att komma hem igen, men det verkar vara bra uppträdanden. Man måste passa på också, det är så sällan det händer något, sade Ketty.

För Sommarorkestern var spelningen på Ludvikafesten bara början på en lång rad spelningar. Orkestern ska vara ute på turné under fyra veckor med spelningar runt omkring bygden.


STEFAN PERSSON

Mer läsning

Annons