Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blöt fotbollsfest

Annons

När tusentalet fotbollspelare i åldrarna tio till tretton år intar Vansbro tillsammans med sina ledare, föräldrar, tränare, småsyskon och husdjur så märks det på Vansbros gator. Pepes cup är en folkfest med fotbollen i centrum. Traditionsenligt så öppnades cupen med en parad där även vädret följde traditionen.

- De tre senaste åren har det regnat precis under paraden. Men direkt före och efter skiner alltid solen, säger Håkan Larsson.

Under helgen har han ansvarat för att alla de 77 lagen ska få sina resultat inskrivna. Med 240 matcher att hålla koll på var det mycket jobb under hela helgen. För de tillresta lagen betyder Pepes Cup också en intensiv helg. Många av lagen är stamgäster som kommer tillbaks år efter år.

IFK Kristinehamn har kommit till Vansbro för andra året i rad med sina två tjejlag för 11-åringar.

- Det här är en trevlig cup som tjejerna väntar på hela året, säger tränaren Mats Gustavsson.

Trots storstryk i förra årets turnering så blev det ett återbesök i Vansbro. Det är trots allt inte hur bra det går i turneringen som är det viktiga.

- Det bästa är att få spela fotboll och träffa kompisar, säger ett gäng tjejer från IK Bullermyren i Borlänge.

När så turneringen led mot sitt slut på söndagen kunde alla lag återvända hem med en pokal, även om de vinnande lagen i de olika klasserna hade en något större version än de som hade oturen att hamna sist.

Men i likhet med tjejerna från IFK Kristinehamn kommer många av dem ändå tillbaka för en ny turnering nästa år med nya förhoppningar om en rolig fotbollshelg i Vansbro.

CARL-MAGNUS FAGERHOLM

Mer läsning

Annons