Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blöt avslutning på årets tema

Annons

Varje år har eleverna i årskurs ett till sex på Grycksboskolan ett tema som löper över hela skolåret. Det håller sig inom elementen jord, luft och vatten och vart tredje år kommer samma tema tillbaka igen.

Det gångna skolåret har gått i vattnets tecken och eleverna har på olika sätt fördjupat sig i ämnet. Med en utställning där eleverna på olika sätt och med olika tekniker skildrat vattnet fanns bilden och det konstnärliga representerat. I avslutningskabarén hade musikläraren Anders Eriksson tillsammans med eleverna satt samman ett program som skildrade en resa över havet till Amerika. Temat fanns i sångerna som eleverna sjöng, där många handlade om vatten.

I höstas startade temaarbetet med att hela skolan reste till en strand utanför Gävle. I årets avslutningsjippo ingick bland annat försäljning av vattendroppar och klistermärken, och det är för de pengarna som skolan kan ordna en lika bra start på nästa års tema.

- Pengarna från försäljningen går till starten på nästa års tema. Det är en stor apparat att få iväg alla, men pengarna från försäljningen kommer förhoppningsvis att räcka även i år, säger Monika Boberg-Gustafson från Grycksboskolan.

CARL-MAGNUS FAGERHOLM

Mer läsning

Annons