Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blommigt i ur och skur

Annons

- Idén till regnkläderna fick jag för att det regnar så mycket i Borås, säger Frida och sätter snällt på sig regnkläderna och mannekängar.

Den nyutexaminerade textildesignern Frida tycker om att utveckla mönster på olika sätt.

- Jag visste att jag ville jobba med tryck och med blommor för att sedan kombinera mönster och göra produkter. Inspirationen till mönstret och kollektionens namn kommer från en bok om ogräs med illustrationer från 1930-talet.

Produkterna är utlagda på olika företag. Lite av tanken var att då få kontakt med företagen för att samarbeta och få hjälp både nu och i framtiden, berättar Frida.

Tyget till regnkappan är handtryckt på Textilhögskolan i Borås, sedan har det efterbehandlats på Dalbolon i Gustavsfors.

- Regnkappan har jag fått uppsydd av en kompis, Greta Engström, som lär sig till designtekniker. Paraplytyget är digitaltryckt hos Tobex i Borås och monteringen har skett på Dalarnas paraplyfabrik i Malung. Stövlarna är tillverkade av Viking Footwear. Produkterna, förutom stövlarna, är i dagens läge prototyper.

Nu satsar Frida på att få ett jobb där hon får utveckla sina kunskaper.

- Annars tänker jag frilansa, göra egna saker och sälja. Jag får en ateljé i Borås i oktober. Där kan jag sitta och skissa och göra mönster och kanske screentrycka, säger en idérik Frida Antonson.

MONICA ELMQUIST BROMAN

Mer läsning

Annons