Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blommar bland höstlöv

Annons

- Tiden tycks vara helt ur led, konstaterar Stina, med tillägget att hon har då aldrig planterat några penséer där. De måste ha fröat av sig ur någon blomkruka.

Stina använder husets handikappentré, så hon hade inte sett blommorna när en väninna påtalade att det blommade för fullt vid sidan om trappan.

Nu bjussar hon på kaffe och vill småprata lite. Dagarna blir långa när hon inte kan gå ut, höfterna är slut och hon är beroende av rullatorn.

- Men man ska inte klaga, säger hon bestämt, jag har ju min stickning så jag slipper sitta och rulla tummarna. Barnen hjälper mig att handla. Matlagning, fönsterputsning och sånt klarar jag själv.

Hon är bestört över utvecklingen i Orsa.

- Hur det har blivit! Förut hade vi flera affärer i Hansjö, nu har vi inte en enda. Snart finns det väl inga i Orsa heller, till och med skoaffären måste de lägga ner.

- Och ingen polis, det är väl inte att undra på att de kan råna folk mitt på ljusan dag. Nä fy! säger Stina Höst, och refererar till en bekant som för flera år sen deklarerade att Orsa snart blir en fäbod.

- Snart måste man väl åka till Mora vad man än vill ha gjort, avslutar hon med en suck.

LARS-ERIK KLOCKAR

Mer läsning

Annons