Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blodprov, mat, hockeyspelare och musik

Annons

Succé är måhända ett slitet uttryck, som lätt devalveras om det används för ofta, men nog passar det in på lördagens Öppet hus vid S:t Mikaelsskolan i Mora.

Uppskattningsvis 500 personer, troligtvis fler, kom för att besöka de olika programmens undervisning, delta i tipspromenaden, kanske äta en bit mat på skolans restaurang, få autografer av spelare från Mora IK:s elitserielag eller lyssna på gratisunderhållning av "Tvenne Rubins" från Vansbro eller en av Moras kulturpristagare i år, Billy Opel, alias Erik Morell, som mestadels sjunger på Moramål.

- Vi är jättenöjda med årets besöksrekord, sade rektor Lars Lisspers, som ansvarade för dagen, som i år hade ett lite annat stuk än tidigare och dessutom arrangerades en helg istället för en vardagskväll. Detta tros ha bäddat för succén, tillsammans med hockeyspelare och artister som extra dragplåster.

"Välja, välja, välja, man har inget annat val", sjöng Lars Wanfors, alias Svenne Rubin, vilket var en passande sång i skolmiljön, där det gäller att välja rätt program, vilket inte alltid är så lätt. "Tvenne Rubins" avslutade med megahiten "En gammal Amazon" och publiken klappade händer i takt med musiken.

Billy Opel, som i sina ämnesval påminner om Svenne Rubins "vardagstexter" om livet, gjorde ett bejublat framträdande, där en av favoriterna verkade vara "Jag skiter i det sexuella, jag behöver ingen fjälla", om killen som istället för fjälla är sin snöskoter trogen och tar "henne" med ut i skogen för att smeka hennes reglage. Lokala "Rot, Rot rock´n roll" om fjällan som bor i Rot gick också hem hos publiken, liksom "I a we yvurållt kall", Jag har varit överallt, karl, som finns med på debut-cd:n, som släpptes tidigare i år.

BERIT OLARS

Mer läsning

Annons