Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blodomloppet ersätter Borlänge joggar jorden runt

Annons

Tisdagen den 13 juni är det dags för ett helt nytt motionslopp i Borlänge, Blodomloppet.

Eftersom intresset för Borlänge joggar jorden runt sviktat betydligt de senaste åren kommer förmodligen Blodomloppet att ersätta joggen i Mellsta.

- Start och mål är i Vattenparken och bansträckningen är på gång- och cykelvägar runt Borlänges utkanter, säger Eric Neldemo i arrangörsstaben.

När Borlänge joggar jorden runt startade för 10-15 år sedan var intresset stort och det var många arbetsplatser som anmälde lag.

Nu på slutet har dock intresset sviktat betydligt varför loppet åtminstone får vila ett år.

Blodomloppet startades för cirka fem år sedan i södra Sverige genom Heleholms IF som samarbetade med blod-givarcentralerna i närheten. Loppet gick sedan i tre städer, förutom Malmö även Lin- köping och Stockholm.

I år är det tolv orter som är värdar för Blodomloppet och Borlänge är alltså en av orterna.

Loppet kan genomföras som ett millopp eller ett halvmilslopp. Givetvis kan man springa, jogga eller gå. Blod-omloppets stora sponsorer är Ica och Octopharma som sysslar med blodplasma. På varje ort finns även de lokala blodgivarcentralerna på plats för att försöka värva nya blodgivare.

- Vid Vattenparken kommer de att ha ett eget tält där de informerar, säger Eric Neldemo.

Lokala arrangörer i Borlänge är Stora Tuna IK orientering, Kvarnsvedens GoIF friidrott samt blodgivarcentralerna i Borlänge, Falun, Mora, Lud-vika, Säter och Avesta.

- Vi har delat upp arbetet med loppet så att i Borlänge är det Tunas kansli som tar emot anmälningar. KGoIF sköter mer det praktiska vid starten och målet. Men överskottet delar vi helt lika, säger Eric Neldemo.

Att Blodomloppet kommer att arrangeras är kanske okänt för många. Hur som helst så gick cirka 500 inbjudningar ut till "gamla" Borlänge joggar jorden runt-deltagare. Någon stor reaktion har det inte blivit ännu.

- Det känns optimistiskt och vi tror på stort intresse. Enda nackdelen är att det sammanfaller med skolavslutningen, säger Eric Neldemo.

Mer om Blodomloppet kan man läsa på internet:

www.blodomloppet.se

JAN KORSGREN

Mer läsning

Annons