Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blodbad vid lika vapenmakt

Annons

Svar till Asef Hammouri, 3/2:

Det är ju att göra det lätt för sig, att mena att de som tänker väl om Israel skulle stödja terroraktioner mot det palestinska folket. Med det våld som försiggår från båda sidorna, förstår man, att när sorg och elände drabbar båda folken, så frammanar det inga vänskapliga tankar om varandra.

Du nämner även kravet, att Israel måste dra sig tillbaka från Västbanken, Gaza och östra Jerusalem. Hur var det före 1967? Palestinaaraberna ägde ju dessa områden då. Det judiska folket hade inte tillträde till östra Jerusalem före 1967.

Trots att palestinierna innehade de nämnda områdena, så angreps Israel av Syrien, Egypten och Jordanien. Angreppen slogs tillbaka och i dag har såväl judar som araber och kristna tillgång till östra Jerusalem.

Om Jerusalem vet vi, att staden omnämns 657 gånger i Gamla Testamentet och 154 gånger i Nya testamentet. Sion nämns 157 gånger i GT och 7 gånger i NT. AI-Quds (det arabiska namnet på Jerusalem) nämns inte en enda gång i Koranen.

Det är min tro, att skulle palestinierna äga den vapenarsenal, som Israel förfogar över, så skulle det bli ett blodbad bland det judiska folket och förmodligen skulle inte västvärlden höja ögonbrynen.

SHALOM ÖNSKAR ALLAN GIDLÖF

Mer läsning

Annons