Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blixthalka satte stopp för bussar i Vika

Annons

- Som vägen såg ut så är det ett under att det gick som det gick, säger Göran Stenman på Dalabuss, som åkte ut till Strand vid åttatiden på morgonen.

Då hade det dagliga morgonmötet mellan Hedemorabussen och Falubussen ägt rum, på ett något annorlunda sätt. När bussen mot Hedemora skulle stanna blev det problem.

Chauffören fick dock stopp på fordonet, men sedan var det omöjligt att ta sig vidare. Halkan var extrem.

- Och när bussen från Vika kom ut på riksvägen fanns inte en tillstymmelse till fäste. Den kanade rakt över vägen och fastnade i snödrivan på andra sidan, säger Göran Stenman, som hade svårt att stå på benen när han kom ut till platsen.

- Man kunde inte gå utan att hålla i sig i fordonen. Vi fick sanda fast fötterna och sedan fortsätta att slänga ut grus.

Så sent som i fredags hade man sandat vägsträckan, men efter både nysnö och underkylt regn var effekten som bortspolad. Sandningsbilen fick ta en ny tur, och Göran Stenman tycker att Vägverket skötte sig bra.

- Vi brukar tycka att de är sena att sanda, men den här gången har de gjort allt de kan. De har ett stort distrikt att sköta, säger han.

I bussen som skulle till Falun fanns mellan 25 och 30 passagerare, som alltså blev ungefär en timme försenade till skola eller jobb.

KARIN WALLÉN

Mer läsning

Annons