Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blivande proffs i hårdträning

Annons

Landslagets fotbollsskola är just nu i gång över hela landet och i Vansbro ligger 76 blivande proffs i hårdträning. Självklart ingår Vansbroklassikern myrfotboll i träningsprogrammet.

Deltagarna i fotbollsskolan är tjejer och killar i åldrarna sju till 14 år och alla är de lika sugna på att träna med bollen.

- Så länge bollen är med så är det inget problem att träna hur mycket som helst, säger Håkan Larson från VAIK som är ansvarig för fotbollsskolan.

För gruppen födda -94 är det straffträning som gäller under just det här träningspasset. På eftermiddagarna är det matcher som gäller och hela gruppen är nöjd med resultatet från gårdagens match.

- Vi slog sexorna med 4-3, fast det var lite orätttvist för vi var fler än dom, säger Isak Munters.

En annan av grupperna har just kommit tillbaka från ett träningspass på en myr i närheten. Myrfotbollen är en klassisk träningsmetod i Vansbro, enligt spelarna själva otroligt rolig men riktigt hård träning.

Emma Lilja och Sanne Larsson tycker definitivt att träningspasset var lyckat.

- Det var tjejerna som var hårdast på myren, säger Emma Lilja.

Hon får medhåll både av Niklas Eriksson och Linus Munters.

På torsdagen bytte fotbollsskolan bollakrobatiken mot cirkuskonster. Ungdomar från Ludvika Minicirkus lärde ut hur man utför konster med bland annat rockringar, rullande brädor och enhjulingar.

- Jag tror att man tränar balansen och det är ju viktigt även i fotboll, säger Robin Malmkvist från Ludvika Minicirkus.

En bra fotbollspelare ska med andra ord träna även utan boll. På fredagen är det avslutning och då kommer alla de fullfjädrade proffsspelarna att få diplom och grilla korv tillsammans med sina föräldrar.

CARL-MAGNUS FAGERHOLM

Mer läsning

Annons