Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blivande bagare bakade fint bröd

Annons

Det är en tradition sedan elva år tillbaka att femåringarna hos barndagvårdarna i Domnarvet och Medväga åker till bagarstugan i Tronsjö.

Annette Hedström och Gunilla Hedlund hjälpte de unga bagarna att själva baka bröd till kommande frukostar och mellanmål, ett bröd som liknar hönökaka.

Det börjar närma sig slutet på bakdagen när tidningen besöker bagarstugan och flera brödkakor ligger redan på svalning, andra är på jäsning.

Alla bagare har sin favorituppgift och man bör tänka på olika saker inför varje uppgift.

- Jag tycker det var roligast att göra degen, säger Linnea Nilsson.

- Jag stämplar brödet. Om man inte gör det blir det en står påse, säger Oskar Kihlén som har fullt upp med att nagga de ogräddade kakorna.

- Kavla var roligast, tycker Lina Hedman.

- Först hade vi en slät kavel och sen tog vi en kruskavel, förklarar Vilma Berger.

Men att kavla kan också vara svårt, särskilt om degen fastnar.

- Det var svårt att få dom riktigt platta, säger Jesper Åkerström.

- Man fick ta av degen från kaveln och sen börja om, förklarar Thor-André Sundqvist.

CARL-MAGNUS FAGERHOLM

Mer läsning

Annons