Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blir det polis i butik?

Annons

- Frågan är om vi ska bli polis i butik, sa närpolis- chefen Lars Johansson som menar att hur det än går måste det finnas någon lokal i Vansbro dit folk kan vända sig om de ska träffa en polis.

Lars Johansson berättade om polisorganisationen och samarbetet mellan Vansbro och Malung.

- Vi har tio poliser i Vansbro. I Malung finns grovt räknat 15 poliser. Under turistsäsong kör Sälen och Idre sina egna race med folk utifrån. Just nu tjänstgör 4-5 skåningar i Sälen.

- Under övrig tid på året har vi hjälp av Sälenpoliserna.

Lars Johansson konstaterar att de inte har så många poliser att spela med.

- Vissa nättter är det helt tomt i Västerdalarna, då får poliser från Österdalarna åka hit om det händer någonting.

Lasse redogjorde för underskottet i budgeten och de olika besparingsförslag som lagts fram. I det förslag som nu utreds läggs polisstationen i Vansbro ner.

- Om det blir så är det nog troligt att vi hamnar i Malung.

Kommunalrådet Gunnar Magnusson satte sitt hopp till ett uttalande från polisstyrelsens ordförande Inga-Britt Kronnäs som sagt att det ska finnas minst en polisstation i varje kommun.

Om det blir som hon sagt kan Malung bli utan polisstation eftersom den i Sälen tydligen ska vara kvar under alla förhållanden.

- Vansbro ligger centralt i Västerdalarna, framhöll Magnusson.

Den 7 mars ska utredningen vara klar, om vilka konsekvenser en nedläggning av polisstationerna får. Innan dess ska kommunen lägga fram sina synpunkter. På mötet i tisdags kväll kom de fram till att även företagarnas och köpmännens synpunkter ska tas med på skrivelsen. Eivor Sterner funderade dessutom på att lägga ut protestlistor så att de som vill ha kvar polisstationen i Vansbro kan visa detta genom att skriva sina namn på listorna.

JAN NORBERG

Mer läsning

Annons