Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bli tidningens läsarombud!

Annons

Som jag hoppas framgått av flera tidigare Bonus-krönikor är jag och tidningen väldigt intresserade av att få veta läsarnas uppfattning i olika frågor.

Det gäller inte minst om det som står och inte står att läsa i tidningen. Men vår nyfikenhet sträckor sig också till frågor som rör samhället i stort.

Vi på tidningen tycker det är viktigt att du som läsare kan vara med och påverka innehållet i tidningen.

Vår ambition är förstås att åstadkomma en produkt som är så bra som möjligt för det stora flertalet prenumeranter och andra läsare. Därför är du som läsare så viktig för oss.

Nu vill vi utveckla våra läsarkontakter. Därför inbjuder vi våra läsare att bli tidningens läsarombud på den ort där just du bor.

Uppdraget innebär att du tillsammans med många andra läsare runt om i länet, kanske också utanför Dalarna?, ges möjlighet att snabbt reagera på olika frågeställningar som tidningen vill ha svar på.

Huvudskälet till att vi inrättar läsarombud är att få in så många åsikter om tidningen och tidningens innehåll som möjligt. Men min tanke är också att få läsarombuden som en viktig kontaktyta när det gäller att lyssna in mångas uppfattning i angelägna frågor.

Jag vill, lite förenklat, skapa ett informellt opinionsinstitut, där tidningen med läsarombudens hjälp försöker ta reda på hur folk i Dalarna ställer sig till olika frågor som vi vill aktualisera. Det kan gälla allt från skolmat till världspolitik.

Den här tidningen ingår som bekant i en större tidningskoncern, Dalarnas Tidningar. Medlemmar i koncernen är välkända tidningsvarumärken i Dalarna: Falu Kuriren, Borlänge Tidning, Nya Ludvika Tidning, Södra Dalarnes Tidning och Mora Tidning. Jag är övertygad om att folket i Dalarna delar min uppfattning om att de uppräknade tidningarna är väl kända.

Eftersom tidningskoncernen

finns representerad i hela Dalarna är jag övertygad om att våra läsarombud också kommer att finnas i hela Dalarna. Det är i varje fall vår förhoppning. Därmed blir också läsarombuden en representativ skara för hela Dalarna.

Vad krävs för att få bli läsarombud?

Jo, att din dator är utrustad så att du kan skicka och ta emot e-post. All kommunikation mellan tidningen och läsarna ska nämligen ske via e-post.

I brist på dator och e-post kan säkert någon känna besvikelse över att inte kunna få bli läsarombud. Jag kan förstå denna reaktion, men eftersom vi vill ha en snabb kommunikation är e-posten överlägsen kommunikationskanal.

Jag hoppas att många läsare vill bli våra läsarombud. Era synpunkter i olika frågor kommer att redovisas i tidningen. Läsarombudet väljer själv om han eller hon vill framträda med namn i tidningen. Vi kommer också att godkänna en signatur.

Men som ansvarig utgivare måste jag ha kunskap om vem som döljer sig bakom varje e-postadress.

Givetvis är det inget krav att svara på alla de frågor som tidningen ställer.

Uppdraget är helt frivilligt och kan även avslutas när du själv önskar.

Du som vill bli läsarombud ska skicka din anmälan till den här e-postadressen:

lasarombudet@dalarnastidningar.se.

Ytterligare information kommer sedan via e-post.

Välkommen att bli tidningens läsarombud!

Mer läsning

Annons