Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blåst på senapssillen

Annons

Bordet var dukat till fest i sommarvärmen.

Men när sillburken öppnades för de tyska gästerna - fick den storsvenska stoltheten sig en rejäl knäck.

Det enda som simmade runt i burken var gul trögflytande senapssås.

Mari och Geoffrey Glover som bor i södra England bjöd på fest i sommarstugan i Insjön förra veckan.

Eftersom att några av vännerna var tyskar ville de storstilat bjuda på svensk mat och tradition.Glad i hågen inhandlades diverse blågula produkter, bland annat KF:s egen senapssill, som skulle få utlänningarnas munnar att vattnas, tänkte Glovers

Bordet dukades med Konsums kulinariska läckerheter. Detta kunde bara inte misslyckas, tänkte Mari och Geoffrey.Men när senapssillen öppnades och gaffeln förgäves sökte innehållet i den gula sörjan, höll paret Glover på att falla av stolarna.

Inte en enda fiskusling fanns i burken. Den var tom. Kaputt. Finito.

- Det här är kanske ett sätt för EU att hålla fiskekvoterna nere, säger Geoffrey och skrattar.

Och så var det. Alla fick sig ett gott skratt och pengarna betalades tillbaka av Konsum i Insjön.

Frågan är hur det kunde bli så här?

Enligt Malin Forkman, varumärkeschef på Coop Sverige, så inträffade ett tekniskt fel i produktionen före semestern som gjorde Sveriges matbord sillfattigt.

- Burkarna kommer på ett löpande band. Först åker sillen i. Sedan såsen och locket. Personal synar burkarna. Någonstans har det brustit. Men vi har utökat personalen som synar burkarna. En nivåkontroll har byggts till bandet och nu ska problemet vara åtgärdat.

MATS LINDSTRÖM

Mer läsning

Annons