Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blåögda IOGT:are och politiker

Annons

Jag förstår inte ert resonemang vad det gäller Sveriges alkoholpolitik. Är ni så blinda eller är det prestige? Ni pratar om folkhälsan men ert resonemang medför det motsatta.

I dag tappar ni all kontroll över olaglig försäljning till våra ungdomar. Nu kommer lilla Sverige att bli som Chicago var under förbudstiden.

Ni inbjuder maffialigor och andra oseriösa personer som kommer att tjäna stora pengar på det här, plus att vi får svartsprit och öl på våra krogar. Den fanns förut men kommer med största sannolikhet att explodera nu. Svartklubbarna i Sverige blomstrade före skattesänkningarna i andra länder och den verksamheten kommer att blomstra ännu mer nu. Ni ska veta att där finns inga åldersgränser och där finns tung narkotika och tungt kriminella på dessa klubbar.

Privatpersoner som är arbetslösa eller pensionerade drygar ut kassan med båt och bussresor till de länder som sänkt skatterna ett par tre gånger i månaden. De handlar full kvot, och vid hemkomsten säljer de med vinst till släkt och vänner.

De tar även upp förhandsbeställningar.

Sen har vi ju den brottsligt organiserade införseln också. Räcker med ett telefonnummer så får du levererat direkt till dörren vilken dag och tid på dygnet du vill. De frågar inte hur gammal du är heller.

Jag förespråkar inte att vi ska skrota Systembolaget men snackar vi om folkhälsan så måste ni sänka öl och alkoholskatterna för först då kan vi behålla kontrollen.

Till sist skulle jag vilja säga till er politiker: Sluta omyndigförklara Sveriges befolkning!

Varken blåögd eller naiv

Mer läsning

Annons