Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bländades av solen - körde in i plogbil

Annons

Fyra personer skadades och fördes till Mora lasarett efter en seriekrock söder om Malung på söndagsförmiddagen. Orsaken till olyckan var troligen att bilförarna bländats av lågt stående sol så att de inte såg att de körde rakt in i en stillastående vägarbetsbil.

Olyckan inträffade på riksväg 71 i Östra Utsjö söder om Malung. En salt- och plogbil var på väg söderut för att ploga undan modden på vägbanan och halkbekämpa med salt efter- som det var risk för återfrysning på vägen i samband med att vädret klarnade upp.

Lastbilsföraren hade stannat för att backa och ploga av en parkeringsficka vid vägen. Föraren såg att en personbil kom bakifrån och han stannade för att släppa förbi bilen.

- Men bilen svängde aldrig utan körde rätt in i lastbilen och efter en liten stund kom en till bil och körde på den första, berättade den omskakade lastbilsföraren.

I den första bilen åkte ett yngre par från Stockholmstrakten. I den andra bilen kom två äldre män från södra Sverige. Samtliga fyra fördes till Mora lasarett. Enligt uppgift hade tre av dem lindriga skador.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons