Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blånästa PRO- resenärer

Annons

Seniorerna hos de svenska socialisterna i Dalarna (Smedjebacken) har visat talangerna och genom förra riksdagsledamoten och numera ordföranden för PRO i Dalarna, Inger Hestvik, begärt tillbaka 30 000 kronor som PRO:s finska avdelning i Smedjebacken beslutat avstå till Röda Korsets hjälp till katastrofoffren i Sydostasien.

Finländarna har givetvis ett bättre omdöme och en större förmåga att uppfatta följderna för tsunamioffren eftersom finländarna har erfarenhet av vad hjälp betyder i en katastrofsituation och agerat därefter.

Men så alldeles icke bland de blåhåriga och blånästa PRO-resenärerna som från alla Sveriges hörn och Dalarna befolkar Ålandsfärjan året runt. Nån måtta får det ju ändå vara på givmildheten även hos senioravdelningen hos ett parti som bland sina deviser har uttrycket solidaritet. Nu vet vi att solidariteten omfattar endast den egna rörelsen. Fisketurer, resor och kursverksamhet måste man ha pengar till och de 400 000 kronor som bröderna i landstinget Dalarna varje år tillställer PRO i Dalarna kan ju inte räcka till allt.

Jag föreslår att man mellan fisketurerna och kortspelarturerna till Åland anordnar en kurs i etik eller på svenska, allmänt folkvett och hyfsning. Kanske fastnar det ett och annat korn.

Att Inger Hestvik tar till orda var för mig oväntat eftersom det inte hörts ett ljud från fru Hestvik när det gäller sågningen av sjukvården i Dalarna men kanske har det utgått order från Storjohan i Kvarnsveden att hålla käft.

Men heder åt finländarna i Smedjebacken.

BO LINDEBERT

Mer läsning

Annons