Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blågule Lennarth summerar Godkänt - men visst fanns besvikelser...

Annons

Därför finns det ingen anledning att deppa. En förlust måste man kunna ta - även som supporter. Men visst, det svider, det är ju nu det roliga börjar.

Vad var det då som gick snett i München i lördags? Det mesta...

Till att börja med uppträdde vi som ett pojklag under första kvarten.

Att Tyskland på tolv glödheta minuter gjorde 2-0 var inte bara frukten av ett starkt hemmaspel, utan minst lika mycket orsakat av försvarstabbar av Olof Mellberg & kompani.

Nervöst ska det vara inför en åttondelsfinal, men att det skulle vara sådana spänningar att det mer eller mindre blev en kollaps kom som en chock.

Förutom det dåliga svenska spelet fanns det ytterligare en sak jag irriterade mig på: Den brasilianska domaren Carlos intresse att hela tiden försöka sätta sig själv i fokus.

Jag tar absolut inte Teddy Lucic i försvar, men känslan var att Carlos halade upp det andra gula kortet mer för att tyskarna var framme och gnällde än för förseelsen i sig.

Det såg illa ut när han med ett hånfullt leende gav rött kort och sedan fick en vänskaplig dunk i ryggen av en hemmaspelare. Då var vi fler än Lucic som såg rött - det vill jag lova!

Det finns ingen anledning att totalsåga landslaget. Resultatmässigt var det godkänt. Vi tog oss vidare från gruppspelet. Det är inte fy skam att vara ett av världens 16 bästa lag.

Sedan hade vi väl önskat att den fotboll som presterade skulle ha varit bättre. Andra halvlek mot England var okej men i övrigt var det inte mycket att hurra för.

Zlatan och Henke var två stora besvikelser. Henke trodde jag skulle dominera spelet på ett helt annat sätt.

Fredrik Ljungberg visade kvaliteter. "Ljungan", Niclas Alexandersson, Andreas Isaksson och Marcus Allbäck var bäst under VM. Även Johan Elmander visade framfötterna under de få minuter han fick spela.

Lars Lagerbäcks framtid diskuteras intensivt. Jag tycker nog att han ska fullfölja sitt kontrakt till 2008 om han fortfarande har den rätta glöden.

Samtidigt är det aldrig fel med lite nytänkande. Och eftersom Sverige står inför en generationsväxling kan det vara motiverat att se sig om efter något nytt, eller ta det under övervägande om inte annat.

Då är Hasse Backe mitt givna val. Michael Laudrups namn har även förts fram. Dansken förespråkar en offensiv fotboll vilket säkerligen skulle ge en injektion. Men som sagt, om Lagerbäck själv vill fortsätta är det svårt att bara ge honom sparken.

Bästa matchen så här långt i VM: Ghana-Tjeckien, 2-0. Argentinas målkalas, 6-0, mot Serbien-Montenegro bjöd också på god underhållning.

Däremot blev mötet i åttondelen mellan Portugal och Holland en besvikelse. Där handlade det mer om att hålla koll på alla utvisningar (fyra) och gula kort (16)...

LENNARTH JOHANSSON

Mer läsning

Annons