Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blå himmel och vita mössor satte färg på stan

Annons

Som vanligt var det många skyltar som gjorde de 396 nygräddade studenterna lika generade som alltid; barndomsbilder med rosiga nyllen och glesa tandrader över badkarskanten.

Cigarrer och champis och - för att citera Eugene O´Niel en smula slarvigt - "Ballong dags färd mot natt".

Det var, som vanligt, rörigt in till kaos vid kravallstaketen på skolgården när Niklas Vikersjö och hans trumslagargäng drog igång firandet och trumpetarna Gunilla Söderholm, Chistoffer Lehman och Leif Söderlind tonade in studentsången som signal till de 396 att störta ut i friheten.

Ute på skolgården uppstod samma röra av blommor, skyltar, mostrar, kusiner och kompisar som man vant sig vid genom åren.

Kim Nordström vann spurten mot friheten på målfoto.

En nyhet kunde dock noteras. Även här har mobiltelefonen kommit att utgöra ett måste och/eller nödsändare.

Pappan Kjell Nilsson hade all möda i världen att lokalisera sonen i röran och lekte navigator med hjälp av en manick från en av våra vanligaste telefonoperatörer.

Lika illa var det för Christian Persson som tappat bort morsan i röran, men fick telefonkontakt och kunde försäkra sig om att champisen stod på kylning.

En drag av djupaste tillfredställelse kunde avläsas.

I sedvanlig ordning var det sen dags att äntra de olika åkdonen för forsling till Stadshuset, och eken, med Ludvika Musikkår och Niklas Vikersjö i spetsen.

Vice ordförande i Kommunstyrelsen Maria Pettersson talade till studenterna och hälsade välkomna tillbaka hem, efter fortsatta studier utanför hemkommunen, redan nu.

- I dag är ni vackrast, duktigast och störst...

Här bröt ett orkanartat jubel ut framför Studenteken, och en ung man log brett och fyllde i:

- Men i morgon....!

Ännu mera jubel och poserande framför familjens nya digitalkamera innan festen drog igång på allvar.

BERTIL DANIELSSON

Mer läsning

Annons