Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bjuder på helkväll med idrottshistoria

Annons

I början av januari besökte Gunnar Axelsson ordförande i Dalarnas Idrottshistoriska förening tillsammans med ledamoten John Gabrils Malung för att dra upp riktlinjerna för arrangemanget.

- Det är första gången som Malungs IF arrangerar en sån här tillställning och vi räknar med att det kommer minst ett trettiotal besökare den här kvällen och att det också kommer att bli en idrottshistorisk kväll att minnas ,säger Malungs IF:s ungdomskonsuelnt Åke Rangedal.

Tidigare har Dalarnas Idrottshistoriska förening haft en liknande kväll för ett par år sedan i Sälen och det blev en mycket lyckad tillställning.

- Vi räknar med att det kommer många gamla idrottsmän och ledare den här kvällen och berättar minnen från gångna tider inom idrotten säger Åke Rangedal.

Klart är bland annat att Silver-Bengt Eriksson som tog OS-silver i nordisk kombination i Cortina 1956 kommer till Malung.

Han bor numera i Delsbo i Hälsingland, men har lovat ställa upp eftersom han började sin idrottskarriär i Malungs IF med backhoppning i dåvarande hoppbacken i Byråsen. Under sin storhetstid tävlade han för Friska Viljor i Örnsköldsvik och tog förutom internationella medaljer även ett stort antal svenska mästerskap både i specialbacke och nordisk kombination.

Han spelade också med stor framgång fotboll i Malungs IF under många år.

En annan som också kommer är Harald Persson som under många år tillhörde landets främsta skidåkare och han är också en av de mest framgångsrika som tävlat i Malungs IF:s färger. Men det finns många fler som säkert kommer att dyka upp denna nostalgikväll i Malung.

- Jag tror säkert också att det kan bli en och annan överraskning denna kväll och ser verkligen fram mot den här idrottskvällen säger Åke Rangedal.

Redan på eftermiddagen kommer man att ha möjlighet att komma till ishallen och se en massa gamla foton, bland annat den fotosamling som framlidne Malungsredaktören Rune Ohlén skänkte till Malungs IF för några år sedan.

Prissamlingen som är kanske Dalarnas förnämsta och bäst bevarade kommer också att visas upp och det kommer att finnas föreningsfolk på plats för att svara på frågor.

- Vi har gjort flera såna här idrottskaféer och det har blivit mycket uppskattade tillställningar säger ordföranden Gunnar Axelsson i Dalarnas Idrottshistoriska förening.

Allt således dukat för en intressant idrottskväll i Malung.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons