Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Björsjövägen är urusel"

Annons

Ledande kommunpolitiker har vid flera tillfällen pekat ut Björsjövägen som ett miserabelt kapitel. Senast var det Roger Hemming, s, som efterlyste åtgärder.

Och nu tar partisystern Lena Ludvigsson-Olafsen klivet in i vägdebatten. Hon påminner om att det krävdes många år av politiskt arbete för att vägen mellan Smedjebacken och Säter skulle få en nödvändig ansiktslyftning.

- Nu kan vi äntligen se resultat, beläggningsarbetet beräknas vara klart i slutet på september, skriver hon i ett debattinlägg.

Hon konstaterar att upp rustningen på ett markant sätt förbättrar situationen för alla, inte minst för dem som bor utefter Sätervägen.

Därmed riktar hon blicken mot Björsjövägen. En väg som hon själv bildade sig en skakande erfarenhet av för ett par veckor sedan.

- En väg i sämre skick får man leta efter. Vägen kan inte ens benämnas som en bra grusväg, lyder hennes betyg.

- Det är oacceptabelt med en så låg standard på en väg som knyter samman två orter i kommunen.

Lena Ludvigsson-Olafsen har samtalat med boende i Björsjö. Hon har numera full förståelse för den ilska och irritation vägen väcker.

Hon noterar också att Björsjöbornas problemlösning blivit att helt enkelt i möjligaste mån uträtta sina ärenden på andra ställen än centralorten Smedjebacken. Allt för att slippa vägen.

Så här lagom nära valdagen lovar Lena Ludvigsson-Olafsen att hon och hennes parti inte kommer att ge sig i sin strävan att få en bra väg mellan Smedjebacken och Björsjö.

HARRI KRIIKKULA

Mer läsning

Annons