Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Björnungar i idet visas på internet

Annons

– Succén gör att vi även i år monterar in en webbkamera. Den här gången hos honan Ebba, berättar Mikael Ahlerup, vd i Orsa Grönklitt.

Kameraprojektet i fjol var det första i sitt slag och fick ett enormt genomslag över hela världen. Förutom att internetbesökarna kunde se Saga och hennes ungar på skärmen, blev de också björnparkens stora dragplåster under sommaren.

- Ett av parkens huvudmål är att sprida kunskap om de svenska rovdjuren. Förra årets framgångsrika kameraprojekt gav tydliga besked att internet är en utmärkt kanal i det arbetet. Tack vare internet kan vi nå ut med kunskap och fakta över hela världen, säger Mikael Ahlerup.

- Intresset är mycket stort för våra rovdjur och inte minst för brunbjörnen. Därför känns det extra tillfredställande att vi även i år kan erbjuda möjligheten att följa livet i ett av våra björniden.

Möjligheten att besöka Ebba i idet inleddes den femte februari och bilderna kommer att uppdateras varannan minut. Besöksadressen är www.orsa-gronklitt.se.

- Inom kort vet björnskötarna hur många björnungar Ebba har fått. När de föds är de inte större än en ekorre och ligger tätt intill mamman, inbäddade i hennes päls. Allt eftersom de växer till kommer aktiviteterna att öka i idet, förklarar Mikael Ahlerup.

BÖRJE LINDH

Mer läsning

Annons