Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Björnligan på is

Annons

Björnligan har redan spelat sina två första matcher, en förlorade Björnligans lag, en spelade de oavgjort.

-Snart tycker barnen det är kul att träna och spela match. Jag är lärare på Furudalsskolan där vi sedan några år tillbaka har hockeyprofil, det vill säga hockey på schemat. Just nu har vi 17 elever som går hockeyprofilen, berättar Björnligans tränare Jonas Rantanen.

Att ishockeyn för de äldre barnen tar tid från skolan kan Jonas i viss mån hålla med om.

-Men våra elever och spelare får ut mycket av sin träning, social samvaro, kamratskap.

Ännu är det lek som gäller. Varje lördag när Björnligan träffas i Furudals ishall kommer någon ny och vill vara med. Ett 50-tal barn är med i Björnligan och alla utrustning får barnen låna av klubben.

-Det ska vara gratis och enkelt för föräldrar att prova om barnen vill vara med här, säger Jonas som har några hjälptränare. Denna lördag Mattias Gudmundsson, juniorlagsspelare i IFK Ore.

Barnen leker kull, Under hökens vingar, leker lite med pucken. Många av barnen kommer att gå vidare med ishockey eller konståkning. Tjejerna fortsätter träna med killarna i IFK Ore. Att ha blandade lag tjänar alla på, anser Jonas. Än så länge är det lek, som sagt.

Barnen har kul på isen.

-De är så motiverade och tycker det är roligt även om de bara är sju till åtta år, säger Jonas.

Och i avbytarbåsen sitter föräldrar, trötta syskon som fick följa med på träningen. Det blev en ganska tidig lördagsmorgon för Maja och hennes pappa Per Röjås från Gulleråsen. Majas bröder Simon och Erik tränar.

Några gäspar och föräldrar fyller på kaffemuggen vid kaffeautomaten.

KATARINA CHAM

Mer läsning

Annons