Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Björnjägare sköt hona - anmäld

Annons

Vid tillfället stod tre man på pass. Björnen kom fram och ställde sig på bakbenen. Björnen började gå mot männen och Jan Gustafsson sköt.

- Det var min första björn. Det var inget speciellt. Jag har sett flera stycken förut, säger Jan.

Nu har länsstyrelsen polisanmält jägaren för att honan bar på mjölk vilket kan innebära att hon har ungar kvar i skogen.

- Om det är så behöver inte björnungarna fara illa. De kan vara tillräckligt stora för att klara sig själv. Och eftersom det finns mycket mat i skogen behöver det inte gå någon nöd på dem. Men vi undersöker det här, säger närpolischef Sven Åke Petters.

Honan var enligt Jägareförbundet webbplats försedd med radiosändare.

Under kvällen sökte man efter hennes ungar. Utan resultat.

Sexbrottsling

överklagar

RÄTTVIK. Den 41-åring från Furudal som dömts för grovt sexualbrott mot underårig begär nu resning i Högsta domstolen.

Mannen dömdes i hovrätten i november förra året till två års fängelse för grovt sexuellt utnyttjande av underårig. Hovrätten ändrade tingsrättens dom. Leksands tingsrätt dömde mannen för misshandel till dagsböter. Mannen överklagade hovrättens dom till Högsta domstolen som avslog hans begäran om prövningstillstånd i januari i år.

Advokatfirman skriver i en avslutande kommentar:

" Genom nya omständigheter och bevis är det numera klarlagt att det inte finns ett enda bevis - vare sig målsägandens berättelse eller annan bevisning - till stöd för åklagarens åtal att mannen gjort sig skyldig till något brott

Vernissage i dag

RÄTTVIK. Handslaget - form, design, konsthantverk - har vernissage i dag. Medlemsutställningen " Smycken " pågår till den femte september i hemslöjdsstugan.

Fyra fälgar stulna

RÄTTVIK. Under fredagsmorgonen upptäckte personal vid Bil & motor att någon stulit fyra stycken aluminiumfälgar från en krockad bil uppställd vid firman. Värdet av det stulna är ännu okänt.

Mer läsning

Annons