Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Björbobutik till sommaren?

Annons

Dagligvarubutiken i Björbo är på väg att återuppstå.

- Vår målsättning är att få igång någon form av handelsverksamhet inför sommaren, berättar Jan Åkerström.

Under måndagen träffade han och Stig Larsson från Björbo Fastighets AB Henrik Berglund från Coop Fastigheter i Västerås och undertecknade köpekontraktet. Köpeskillingen uppgår till 375 000 kronor.

- Allt har gått som planerat med undantag för att förhandlingarna tagit lite längre tid än beräknat. Det beror på att vi ville friskriva oss från eventuella framtida miljöproblem från den tidigare bensinförsäljningen, berättar Jan Åkerström.

Området vid den tidigare pumpstationen ska nu saneras och jordmassor ska fraktas bort enligt en särskild saneringsplan, som godkänts av kommunens miljökontor.

Drygt 200 hushåll samt merparten av företagen i Björbo har ställt upp bakom det nybildade fastighetsbolaget och tecknat sig för andelar till ett sammanlagt värde av 747 000 kronor.

- 120 000 kronor avsätts som aktiekapital och det som blir över kommer att går till byte av inredning samt upprustning och omdisponeringar i lokalerna.

Fastigheten är på 880 kvadratmeter och fastighetsbolaget har övertagit hyreskontraktet med Handelsbanken. Bolaget har även ambitioner att hyra ut den tidigare postlokalen samt övriga utrymmen som inte kommer att brukas för dagligvaruhandel.- Vi har bland annat ett kallförråd som skulle kunna nyttjas för exempelvis fordonsförvaring, berättar Jan Åkerström.

Han konstaterar att kommunens politiker varit mycket positiva till Björbobornas arbete för att få till stånd en ny butik och han berättar att det resulterat i att bolaget fått kontakt med och stöd av Göran Forsén, FLF Konsult, som arbetar för att främja landsbygdshandel, samt ansökt om investeringsbidrag.

Mer läsning

Annons