Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Björboborna har fått ett eget himlafenomen

Annons

Lagom till de mörka augusti-kvällarna har Björboborna fått ett eget himlafenomen. Sedan ett par veckor är nämligen utsiktstornet på Mejdåsen försett med en fasadbelysning som lyser upp tornet under kvällstid.

- Projektet har genomförts snabbare än jag vågade hoppas när intresseföreningen i våras tog beslutet om att satsa på en belysning. Att det gått så fort är till stor del tack vare en fantastisk arbetsinsats av Sten Åkerström, säger Inge Kvist i Björbo intresseförening.

Utsiktstornet är nu också försett med invändig belysning, vilken gör det både säkrare och trevligare att besöka. Dessutom har vägen till tornet både hyvlats och försetts med ett bärlager som gör det enklare att ta sig upp till utsiktsplatsen med fordon.

- Vi planerar också en bättre väg från parkeringen till tornet så att även rörelsehindrade ska kunna ta del av den fantastiska utsikten från Mejdåsen, berättar Inge Kvist.

Bilister som kör riksväg 71 förbi Björbo under kvällstid kan se det upplysta tornet i sydlig riktning. Eftersom det är uppfört på Mejdåsens 400-metersnivå är byggnaden väl synlig från förbifarten.

Mer läsning

Annons