Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bit huvudet av skam

Annons

Redan år 1992 kom man efter en stor utredning fram till vad som kunde vara den bästa lösningen för biltrafiken mellan Britsarvet och centrum. Sedan har vi fått en demonstration av tolv års kommunal beslutsvånda, och nu har en konsultfirma dammat av den gamla utredningen utan att komma fram till något avgörande nytt.

Alla är eniga om att trafiksituationen på Södra Mariegatan inte blivit mer acceptabel sedan 1992. Vad föreslår då den politiska majoriteten i gatu- och parkstyrelsen? Jo, att Södra Mariegatan ska stängas, och inget mera göras!

En följd av detta skulle enligt utredningen bli att ytterligare tusentals bilar per dygn kommer att ledas in på Svärdsjögatan via Linnévägen och Lugnetleden. Detta efter att Svärdsjögatan precis har färdigställts med en i och för sig mycket nödvändig cykelbana, som dock krävde en avsmalning av bilkörbanan.

I det klart uttalade syftet att ytterligare avskräcka bilister att köra Svärdsjögatan har en rad maffiga bulor byggts upp till förtvivlan för inte minst buss- och taxichaufförer. Man vet inte, om man ska skratta, gråta eller enbart förtvivla inför inblicken i den kommunala lekstugan.

En uppmaning till kommunstyrelsen: Bit huvudet av skam och kör över partikamraterna i gatu- och parkstyrelsen. Se till att det blir en direktförbindelse mellan Britsarvet och centrum och inte bensinslukande och avgasgenererande omvägar till en gata, som man byggt om för att få färre och inte fler bilar på.

Elis Hedén

Mer läsning

Annons