Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Birgitta Dahl - ny ordförande för Sätergläntan

Annons

Sätergläntan har fått en ny ordförande.

Före detta talmannen Birgitta Dahl är sedan årsskiftet gårdens överhuvud.

Sätergläntan har sedan början av 1920-talet varit en mötesplats och ett slöjdcentrum. Sedan 1964 ägs gården av Hemslöjdsrörelsen och året om ordnas kurser och utbildningar i olika slöjdtekniker och material.

I morgon tisdag, besöker nya styrelseordföranden Birgitta Dahl Sätergläntan.

Mankler

i aulan

LEKSAND

u 50- talet föreningsmänniskor samlades på tisdagskvällen i Sammilsdalsskolans aula för att lyssna till Claes Mankler. Det blev ett par timmars intressant föredrag. En liten paus var inlagd för att sträcka på benen. Mankler talade bland annat om hur man uppträder mot varandra, hur man ska fungera som ledare, barns olika beteende, olika samhällsattityder och hur man förhåller sig gentemot ett alltmer svällande mediautbud.

Polis i

S:t Persgården

LEKSAND. I eftermiddag finns närpolischef Rune Bröms och hans kollega Stig Hallin i S:t Persgården för att tala i ämnet "Vad händer? Kan vi vara trygga och säkra i Siljansbygden". Ett ämne som ligger alldeles utmärkt i tiden inte minst med tanke på diskussionerna om stationsnedläggningar i Dalarna. På kvällen blir det ljuständningsgudstjänst i kyrkan. Sten Boman leder gudstjänsten till minne av Auschwitz befrielse.

Matsedeln

LEKSAND. På menyn denna vecka. Måndag: Köttgryta och ris. Tisdag: Hackad fläskkotlett, sås och potatis. Onsdag: Pasta med laxsås. Torsdag: Soppa. Fredag: Vad huset förmår.

Mer läsning

Annons