Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Birger Norman har avlidit

Annons

Birger Norman spelade i Brages legendariska 37:or som skrev fotbollshistoria då laget tog klivet upp i allsvenskan 1937. I och med Normans bortgång finns ingen kvar i livet av Brages 37:or.

Brage var då ett populärt lag och när AIK tog emot på Råsunda och Brage klarade 2-2 var den officiella publiksiffran 34150 personer, men det lär har varit kring 5000 personer ytterligare inne på arenan som såg matchen.

Norman spelade i Korsnäs innan han kom till Brage där han hann med att spela 150 matcher. Hans fotbollskarriär slutade olyckligt då han fick ena benet avsparkat i en match i Järpen under en turné i Jämtland.

Han hade senare en del tränaruppdrag, bland annat i Säter, men satsade främst på sin civila karriär.

Birger Norman var född i Ovansjö församling i Gästrikland. En tid bodde familjen i Tierp där fadern drev speceriaffär. När Birger var sex år dog hans far och han och hans mor flyttade till morföräldrarna i Staberg.

Birger och hustru Anna-Greta flyttade 1949 till Säter och en lägenhet i Säterhem, numera Säterbostäder.

Större delen av sitt yrkesverksamma liv arbetade han i spisbrödsfabrik. Han började på Tuna Bröd och kom senare till spisbrödsfabriken i Säter och när den lades ned fortsatte arbetet inom samma bransch då han började arbeta hos Vikabröd. Där arbetade han fram till pensioneringen.

Närmast sörjande är makan Anna-Greta, barnen Hasse, Olle och Margareta, samt barnbarn och barnbarnsbarn.

Mer läsning

Annons