Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Biobonus till duktiga elever

Annons

I går berättade tidningen om elevkonserten i Gagnefs kyrka och om Olav Nordéns skämt om musikskolans godispedagogik, att eleverna får godis när de svarar för bra insatser.

-Annars äter vi musiklärare upp det, skojade Olav.

Men faktum är att många musikskoleelever verkligen uppskattar skolans julavslutningar med julmust, pepparkakor och godis och att avslutningarna bidrar till ett bra förhållande mellan lärare och elever och därmed till ett bra undervisningsklimat.

Även den övriga skolan uppmuntrar eleverna på olika sätt.

Under torsdagen bussades 160 högstadieelever från Mockfjärdsskolan för att i Gagnefsbiografen i Lindberghallen se storfilmen Narnia, bara en dag efter Sverigepremiären.

-Det är skolans julklapp till eleverna, en form av bonus för ett gott arbete under höstterminen, förklarar rektor Peter Vogt, som tycker att det är roligt att i en relativ glesbygd kunna ge eleverna en klapp av den här typen.

-Det har möjliggjorts genom en engagerad förälders arbete, fortsätter rektorn och ger Peter Törnblom en eloge för att han använt sina kontakter för att glädja skolans alla högstadieelever.

Peter Törnblom konstaterar att det visserligen krävdes bussning av eleverna, men att det uppvägdes av att de fick se filmen i en stor och modern biograf med digital ljudåtergivning.

-Film är alltid bäst på bio, konstaterar filmentusiasten Törnblom.

KENT OLSSON

Mer läsning

Annons