Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bio blev spelhåla

Annons

I vintras skickades en sådan ansökan in till Hedemora kommun. Monica Nordh vidarebefordrade ansökan till lotteriinspektionen som ansvarar för alla speltillstånd.

Där tog Carita Fogelberg hand om brevet:

- Ansökan saknade många uppgifter, så vi skickade tillbaka den till föreningen, säger hon.

Det skedde den andra februari i år.

Men någon ny ansökan inkom inte till lotteriinspektionen.

- Den ansökan vi fick in var mycket bristfällig. Och eftersom föreningen inte hörde av sig avvisades ärendet, säger Carita Fogelberg.

Monica Nordh på socialförvaltningen i Hedemora berättar att hon känner till att spelverksamheten är i full gång, och är lite fundersam.

- Jag brukar få lämna ett remissvar innan inspektionens yttrande kommer, men jag har inte hört något ännu.

I spellokalen i Hedemora finns anslag uppsatta. Där meddelas att det är Pokervännernas förening som arrangerar spelet och att det finns en 18-årsgräns för att få spela.

Tidningen har pratat med en spelare som skrivit på ett medlemskap i föreningen.

- Det enda som krävdes var min namnteckning på en papperslapp. Jag måste också skriva mitt mobil-nummer. Men det krävdes ingen id-handling eller bevis för att mobilnumret var korrekt, berättar spelaren som med egna ögon sett en person, under knappt en timme, spela bort tusentals kronor.

- Mannen matade in hundralapp på hundralapp i automaten. Att pengarna försvann berörde honom inte. Han spelade, förlorade och försvann från spelrummet.

Polisen i Hedemora har tagit emot flera anmälningar. En av anmälningarna har kommit från en pappa som oroat sig över att sonen spelat bort pengar på de sammanlagt sex pokermaskinerna i spelhallen.

De anmälningar som kommit in har Anders Haglund vid Hedemorapolisen skickat till polishuset i Avesta.

- I Hedemora har vi inga personella resurser att utreda anmälningarna, säger Anders Haglund.

Vikarierande närpolischef Ola Belin berättar att polisen i södra Dalarna har en mycket tuff arbetssituation.

- Vi utreder ett mord, två har anhållits för bland annat misshandel. Nu har vi begärt förstärkning av två poliser från länet, säger Ola Belin. Vi håller knappt näsan ovanför vattenytan.

Mer läsning

Annons