Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bingolotter, nej tack

Annons

Årets Bingo Lotto säsong startar om några veckor. Fram till dess blir det en oviss väntan för de föreningar som brukar sälja lotter kring Kupolen. Företagarföreningen har beslutat att se över hur försäljningen ska se ut i anslutning till köpcentrat. Beslutet kommer i princip samtidigt som Bingo Lotto drar igång för hösten.

- De flesta föreningar som sålt bingolotter har skött sig mycket bra. Men det har varit några klagomål från kunder om påflugna och påträngande försäljare, säger Sofia Norgren, centrumledare på Kupolen om anledningen till att man nu ställer krav på försäljarna.

Företagarföreningen vill också ge Kupolens kunder en möjlighet att veta vilka föreningar de stöder när de köper lotter.

Ett antal föreningar har fått information från Kupolen att den fria försäljningen utanför dörrarna upphör. De har också getts möjlighet att lämna in en ansökan om lottförsäljning.

Från Kupolens sida är man intresserad av förslag från både föreningar och butiksägare om hur det hela ska skötas. Kupolen är inte främmande för att det kan ordnas någon typ av enklare kiosker inomhus. Av de fasta butikerna är det i dag två stycken som säljer bingolotter.

Borlänge Idrottsallians representerar 46 föreningar, bland annat IK Brage och Forssa BK.

-Vi har lämnat in en ansökan och är givetvis intresserade av att vara med på Kupolen. Pengarna från bingolotterna betyder mycket för en del klubbar och kan flera vara med och dela på både förtjänst och arbete är det förstås bra, säger ordföranden Peo Friberg.

Forssa BK har sökt både genom alliansen och genom en egen ansökan. IK Brage har nöjt sig med den gemensamma ansökan eftersom man redan säljer lotter på många ställen runt om i centrum.

KARIN PAULSSON

Mer läsning

Annons